Category
3
minute timp de citire

Motopompa diesel – calitate si performanta la cel mai inalt nivel

Written by
Full Name
Data publicării
21.2.2022

Fie ca ai nevoie de o pompa pentru irigarea gradinii tale, ai in plan sa elimini excesul de apa dintr-un anumit spatiu sau iti doresti sa gasesti o metoda cat mai eficienta de a intretine gazonul, in oricare dintre situatii poti alege motopompele ca si solutie pentru planurile tale. Pentru a alege cu siguranta calitatea si performanta, poti opta pentru o motopompa diesel, care iti poate aduce o serie de avantaje. Cu ajutorul unei astfel de motopompe vei reusi sa duci la capat orice activitate din gospodaria ta, care implica distributia apei intr-un anumit loc sau sistemele de irigare. O astfel de motopompa functioneaza pe baza unui motor diesel, avand astfel relevanta pentru denumirea acesteia. O motopompa diesel se diferentiaza de celelalte prin mai multe aspecte, cel mai important fiind combustibilul folosit pentru functionare, si anume motorina.

motopompa diesel antor antrac

Cum functioneaza un motor diesel?

Modul de functionare a unui motor diesel are la baza o serie de etape care se desfasoara in 4 timpi. Acest lucru inseamna ca functionarea motorului incepe cu admisia motorului, prin care arborele cotit efectueaza o miscare de rotatie de la 0 la 180 de grade. Urmeaza apoi compresia motorului, timp in care arborele cotit face o miscare de rotatie de la 180 de grade la 360. In cea de-a treia faza are loc arderea combustibilului, imediat dupa ce s-a realizat ciclul de rotatie a arborelui cotit de la 360 la 540 de grade si injectia combustibilului. In ultima faza se realizeaza evacuarea gazelor de ardere, care coincide cu rotatia arborelui cotit pana la 720 de grade. Motoarele diesel folosec o pompa de combutibil prin care se transfera carburantul. Pompele sunt de 3 tipuri, si anume pompe in linie, cu structura de dozatoare si pompe de inalta presiune.

Motopompa diesel – avantaje la achizitionare

Atunci cand vine vorba de o motopompa diesel, puterea de functionare si nivelul de performanta a acesteia sunt doua aspecte foarte importante care stau la baza utilitatii si eficientei produsului. Prin proprietatile motorului, motopompa diesel are o performanta cu pana la 50% mai mare decat cea care functioneaza pe baza de benzina. Folosind ca si carburant de propulsie motorina, aceasta ofera motorului un cuplu mai mare, comparativ cu motoarele care functioneaza pe baza de benzina. Pe de alta parte, motopompa diesel asigura un consum redus de carburant, datorita proprietatilor motorului. In cazul motopompelor care functioneaza pe baza de motorina se poate observa o scadere cu aproximativ 30% a consumului de carburant, comparativ cu motopompele pe benzina. Motivul care sta la baza unui consum redus de carburant pentru motopompa diesel este presiunea foarte mare din interiorul camerei de ardere a motorului. Un alt avantaj pentru care poti achizitiona o motopompa diesel este faptul ca motorul acesteia asigura o ardere constanta. Motoarele diesel au la baza bujii incandescente, care alaturi de injectoare asigura o pornire imediata a motorului, indiferent de temperatura din exterior si o ardere constanta a carburantului.

Motopompa diesel Antor

In functie de design-ul, modul de functionare si puterea performantelor se intalnesc mai multe tipuri de motopompe diesel Antor. Ca si exemplu, motopompa diesel 4 LD 820 LY3 este produsa de catre Anadolu Motor, avand un motor ANTRAC de 17 cp, cu pornire electrica. Aceasta este folosita cu precadere pentru irigarea cu inalta presiune si are o constructie simpla. Acest tip de motopompa diesel nu este amorsata, fiind nevoie de amorsare inainte de a o pune in functiune. Motopompa este echipata cu roti, astfel incat sa fie transportata cu usurinta, in functie de necesitati. De asemenea, datorita arhitecturii motopompei nu se recomanda utilizarea acesteia in distributia apei cu o densitate mare de particule in suspensie, deoarece acest lucru ar afecta functionalitatea motopompei.

Contacteaza-ne direct pentru mai multe detalii. Noi suntem distribuitori exclusivi Anadolu Motor.

Vezi catalogul complet cu produsele oferite de noi

Profită acum de ofertele noastre.

Catalog Produse